Tahtimoottori = SYNKRONIMOOTTORI=SYNCHRONUS MOTOR

 

TAHTIMOOTTORI = SYNCHRONUS MOTOR




Tahtimoottoria käytetään yleisesti sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa nopeuden ja kierrosluvun säätöä, erityisesti teollisuus- ja valmistusprosesseissa. Tahtimoottorit ovat erityisen hyödyllisiä sovelluksissa, joissa tarvitaan nopeaa pysäytystä tai nopeaa kiihdytystä, ja niitä käytetään laajalti esimerkiksi seuraavissa sovelluksissa:

Koneistuskeskukset: Tahtimoottorit ovat erittäin suosittuja CNC-koneistuskeskuksissa, joissa vaaditaan korkeaa tarkkuutta ja nopeutta. Tahtimoottorit tarjoavat korkean kierrosluvun, tarkan nopeuden säädön ja nopean pysäytyksen.

Konepajateollisuus: Tahtimoottoreita käytetään monissa konepajateollisuuden sovelluksissa, kuten työstökoneissa, porakoneissa ja jyrsinkoneissa, joissa vaaditaan tarkkuutta ja nopeutta.

Robotiikka: Tahtimoottorit ovat tärkeä osa teollisuusrobottien liikuttamista. Tahtimoottorit tarjoavat korkean tarkkuuden ja nopeuden, mikä on välttämätöntä robotiikkasovelluksissa.

Kuljetinjärjestelmät: Tahtimoottoreita käytetään monissa kuljetinjärjestelmissä, jotka vaativat tarkan nopeuden säädön ja nopean pysäytyksen.

Paperiteollisuus: Tahtimoottoreita käytetään laajalti paperiteollisuudessa, jossa niitä käytetään esimerkiksi paperirullien kääntämiseen tai paperin leikkaamiseen.

Lentokoneteknologia: Tahtimoottoreita käytetään lentokoneiden ohjaimissa ja järjestelmissä, joissa vaaditaan tarkkuutta ja nopeutta.

Tahtimoottorit ovat erittäin monipuolisia ja niitä käytetään monissa muissakin sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa nopeuden ja kierrosluvun säätöä, nopeaa pysäytystä ja nopeaa kiihdytystä.
  • Käyvät tasaisella kierrosnopeudella, kuormituksesta riippumatta
  • Korkea hyötysuhde
  • Roottori tuottaa jatkuvan magneettikentän ja staattori pyörivän magneettikentän
  • Roottorissa voi olla kestomagneetit tai sähkömagneetit.
  • Roottori pyörii samaa nopeutta, kun staattorin luoma magneettikenttä.
  • Käynnistys tapahtuu samoin kun oikosulkumoottorissa, roottorin sauvoilla, mutta kun moottori saavuttaa täyden vauhdin, niin sauvoihin ei enää indusoidu sähkömotorista voimaa ja ne jäävät pois käytöstä.

Kommentit