Karhunkierros

 Karhunkierros



Olen itse lähdössä karhunkierrokselle kesäkuussa, teen tähän vähän muistiinpanoja, itselle ja ehkä näistä on sinulle myös vinkkiä.

Tämä on pahoin kesken ja kerään lisää tietoa sitä mukaa, kun sitä tulee vastaan.


Karhunkierros, on vaellusreitti, joka ulottuu Sallasta Kuusamoon Koillis-Suomessa. Reitti merkittiin ensimmäisen kerran vuonna 1955, ja siitä on sittemmin tullut Suomen suosituin vaellusreitti. Reitillä käy vuosittain noin 15 000 vaeltajaa, pääasiassa korkeasesongin aikana, joka kestää keskikesästä myöhäiseen syyskuuhun. Reitti on noin 80 kilometriä pitkä, ja suurin osa sen pituudesta kulkee Oulangan kansallispuiston alueella​.


Miksi valita Karhunkierros


Karhunkierros on erinomainen valinta monista syistä, jos olet kiinnostunut vaelluksesta ja luonnosta:

Luonnonkauneus: Karhunkierros kulkee läpi Oulangan kansallispuiston, joka on tunnettu sen upeista metsistä, jokia ja kalliojyrkänteistä. Matkan varrella on monia luontonähtävyyksiä, kuten Kiutaköngäs, joka on yksi Suomen vaikuttavimmista koskista.

Erittäin hyvin merkitty reitti: Karhunkierros on erittäin hyvin merkitty, joten vaikka olisit ensikertalainen tai vähemmän kokenut vaeltaja, sinun on helppo seurata reittiä.

Erilaiset vaellusmahdollisuudet: Karhunkierros tarjoaa monipuolisia vaellusmahdollisuuksia. Voit valita koko 82 kilometrin reitin tai tehdä päiväretkiä osissa reittiä. Pieni Karhunkierros on myös suosittu valinta, jos haluat lyhyemmän retken.

Majoitusmahdollisuudet: Reitin varrella on useita majoitusmahdollisuuksia, kuten autiotuvat ja leirintäalueet, joten voit suunnitella retkesi mukavasti omaan tahtiisi.

Rikas luonnon monimuotoisuus: Alueella on rikas luonnon monimuotoisuus, mukaan lukien monenlaisia kasveja, lintuja ja eläimiä, kuten hirviä ja poroja.

Kokemus ja haaste: Vaikka Karhunkierros on hyvin merkitty ja turvallinen, se on myös haastava retki, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää vaellustaitoja ja fyysistä kuntoa.

Kaiken kaikkiaan Karhunkierros tarjoaa ainutlaatuisen ja muistettavan kokemuksen, joka yhdistää luonnon kauneuden, haasteet ja seikkailun.


Autiotuvat ja laavut:


Taivalköngäs: laavu ja autiotupa
Myllykoski: laavu ja autiotupa
Porontimajoki: laavu
Ansakämppä: autiotupa
Leirintäalueet:

Hautajärven leirintäalue
Oulangan leirintäalue
Juuman leirintäalue
Ristikallion leirintäalue


Palvelut reitin varrella

Karhunkierroksella Oulangan luontokeskus, jossa on kahvila ja ruokakauppa.



Oulangan luontokeskus aukioloajat:

Aukioloajat 2023
Oulangan luontokeskus ja retkeilyneuvonta (Metsähallitus)
9.2. - 31.5. ma - su 10 - 16
1.6. - 30.9. ma - su 10 - 18
1. - 31.10. ma - su 10 - 16
1.11. - 31.12. ti - la 10 - 16

Tietoa kansallispuiston luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista löydät myös Oulangan kansallispuiston ja Karhunkierros-vaellusreitin sivuilta. 

Ravintola Talonpöytä Oulanka
2. - 31.5. ti - la 10 - 16
1.6. - 30.9. ma - su 10 -18
1. - 28.10. ti - la 10 - 16
29.10. alkaen suljettu


Kommentit